Body & Soul – dat doet denken aan het evenwicht van lichaam en geest, de balans van verstand en gevoel en de harmonie van het sterke en het zwakke. Ook in de muziek is dit soort evenwichtigheid uiteraard aan de orde – en zeker als het om een duo-bezetting gaat.
Niet voor niets hebben zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmöller Body & Soul als naam voor hun duo gekozen. Het is niet alleen dat zij al jaren met elkaar musiceren en zij daardoor echte “soulmates” zijn geworden – het is ook de pure, kale en gevoelige klank van een duo, die hen in het bijzonder uitdaagt.
Jarenlang heeft de formatie eigen vertolkingen van bekende songs (pop, kleinkunst, jazz) uitgevoerd, vaak in een klein geënsceneerde setting. Op zoek naar een nieuwe uitdaging besloot het duo eigen stukken te schrijven, wat resulteerde in hun eerste EP “That Is What We Do” (Twenty-Two Records 2016). Op dit album hebben gastmuzikanten de sfeer van het duo weten te versterken, waardoor prachtige songs met bijzondere arrangementen zijn ontstaan.

Mark Stouwdam is de zanger van Body & Soul en is geboren en getogen in Enschede. Hij studeerde jazz-zang aan het Conservatorium Enschede en kreeg les van o.a. Adrienne West. Mark zong en speelde in verschillende musicals en muziektheaterproducties (o.a. “De Tijdaffaire”, “Kruimeltje de musical” en “Prins en Ploes de musical”). Tevens heeft hij meegewerkt aan verscheidene filmproducties (o.a. “Eenmaal Andermaal” en “De Dinnershow”) en organiseerde hij een benefietconcert (genaamd “Hear The Beat”), waarvan de opbrengst naar de Nederlandse Hartstichting ging.
Mark heeft zich in de loop der jaren bewezen als een zanger gespecialiseerd in het vertolken van songs met een theatraal karakter.
www.markstouwdam.nl

Peter Schilmöller speelt gitaar (elektrisch en akoestisch) en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij begon zijn muzikale opleiding op de klassieke gitaar, maar al gauw stapte hij over op de elektrische gitaar en speelde hij in zijn eerste rockband. Al als middelbare scholier nam hij met de formatie “Lazy Strike” zijn eerste cd op en trad hij in heel Duitsland in café’s, clubs en op festivals op.
Toen zijn interesse voor jazz en geïmproviseerde muziek groeide, besloot Peter jazzgitaar te gaan studeren. Hij ging vanaf 1998 in Nederland wonen, waar hij op de conservatoria van Enschede en Arnhem werd opgeleid. Peter stond talloze malen in Nederland, Duitsland en België op het podium en werkte voor verschillende theater- en musicalproducties.
Peter heeft een zeer herkenbare, verhalende sound. Het is gebleken, dat hij in kleine bezettingen sterk is in de begeleidende rol en tevens geliefd is om zijn frasering.
www.peterschilmoller.com